Heb je al gehoord van de vele voordelen van Hijama? Hijama, ook wel bekend als cupping, is een oude methode die wordt gebruikt om veel aandoeningen te behandelen. Tot op heden wordt de verwijdering van gifstoffen uit het lichaam beoefend. Van atleten tot beroemdheden, velen gebruiken deze methode vanwege de uitstekende voordelen.

HIJAMA HIJAMA

De oorsprong van de Hijama-datum. Het werd honderden jaren geleden voor het eerst gebruikt in het oude Egypte, China, Korea, Latijns-Amerika en Tibet. Er zijn in de loop der jaren veel verschillende technieken ontwikkeld voor het gebruik ervan, afhankelijk van de geografische locatie. In sommige gebieden werden bloedzuigers gebruikt om bloed te zuigen, volgens de methode van Hijama-Amsterdam. Anderen gebruikten dierenhoorns, keramische mokken, bamboe, glas of zelfs plastic. Maar nu we verder gaan, zijn siliconen en glazen Hijama-mokken overal verkrijgbaar.

HIJAMA TECHNIEKEN

Bij de Hijama-behandeling wordt een kom op de huid geplaatst Hijama Amsterdam en vervolgens verwarmd of afgezogen. De beker wordt vaak boven een vuur verwarmd door er alcohol, kruiden of papier rechtstreeks in te doen. De brandhaard wordt gedoofd en de verwarmde cup wordt met de open zijde naar u toe op de huid geplaatst.

Er zijn twee soorten Hijama-procedures; Nat en droog. Bij dry cupping wordt de huid in de cuppingkop gezogen zonder de huid te snijden. Bij een natte blaar wordt de huid afgescheurd en vervolgens in de blaar gezogen. Dit gebeurt gedurende drie minuten. De huid wordt rood en schilfert af.

Hijama in de islam

Het begin van de islam dateert uit de 7e eeuw, gesticht door de profeet Mohammed (vrede zij met hem). Hij (as) ontving het Hijama-regime en raadde het anderen aan voor de behandeling van verschillende gezondheidsproblemen. Het staat in de Soennah. Hoewel er twee soorten blaren zijn, natte en droge, noemt de Soennah alleen natte blaren.

Hijama verlicht pijn

Hijama kan artritis, rugpijn en andere pijn verlichten. Het kan ook hoofdpijn, migraine, kiespijn, pijn in het lichaam, ischias en andere soorten pijn behandelen. Hijama verbetert de bloedsomloop en mobiliteit, waardoor het een effectieve behandeling is voor nek- en schouderstijfheid.

Voordelen van Hijama bij longziekten

Longziekten zoals astma, hoest, longcongestie etc. komen vaak voor. Bij de behandeling van deze longziekten blijkt Hijama zeer effectief te zijn.

Hijama helpt tegen chronische vermoeidheid

In onze hectische wereld is er geen tijd voor ontspanning. Zelfs als we tijd vinden om fysiek uit te rusten, worden we mentaal overladen met digitale afleidingen zoals smartphones, laptops, enz. die leiden tot het chronisch vermoeidheidssyndroom. Hijama kan deze aandoening effectief behandelen.